Καλώς Ήλθατε

Μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, που ανήκουν σε ερευνητικές ομάδες εργαστηρίων των παραπάνω Τμημάτων, συγκροτούν Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Έρευνας στη θεματική περιοχή: ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ.

Αντικείμενο

Εκτύπωση

Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται από μία αλματώδη ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε ασύρματα δίκτυα επικοινωνιών. Ένας μεγάλος αριθμός από ασύρματα δίκτυα πολλαπλής πρόσβασης είναι ήδη διαθέσιμα ενώ, παρά τις μεταπτώσεις της αγοράς, η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα αυτό συνεχίζονται με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς. Κάποια από τα κύρια μέτωπα ανάπτυξης των ασύρματων επικοινωνιών κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν:

1. Τα συστήματα ΜΙΜΟ (Multiple-input Multiple-output) στα οποία ο πομπός ή/και ο δέκτης έχουν

πολλαπλές κεραίες.

2. Η συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση του μέγιστου δυνατού μέρους ενός συστήματος, με βάση και τους

τεχνολογικούς περιορισμούς (βλέπε Software Defined Radio).

3. Η συνδυασμένη ανάπτυξη των υποσυστημάτων διαμόρφωσης, ισοστάθμισης, κωδικοποίησης κλπ.

4. Οι νέες τεχνικές πολλαπλής προσπέλασης.

5. Η ένταξη του κριτηρίου της χαμηλής κατανάλωσης στη διαδικασία βελτιστοποίησης του σχεδιασμού.

6. Θέματα διαστρωματικής βελτιστοποίησης μεταξύ επιπέδων/υπεπιπέδων δικτύου, πολλαπλής

προσπέλασης και φυσικού επιπέδου, ιδαίτερα σε αδόμητα (ad hoc) δίκτυα.


Τα μέλη του προτεινόμενου Δικτύου έχουν ήδη σημαντική παρουσία στη διεθνή επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα που δραστηριοποιείται στο χώρο των επικοινωνιών. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μεταξύ των εμπλεκόμενων ομάδων υπάρχει έντονο το στοιχείο της συμπληρωματικότητας. Έτσι, εκτιμάται ότι η ύπαρξη του Δικτύου θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των ομάδων και θα οδηγήσει σε πρωτοποριακή έρευνα σε περιοχές και θέματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα.

Θεματικές Περιοχές Έρευνας του Δικτύου

Air Jordan 12 Low
Copyright 2011 Αντικείμενο. Custom Footer text
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free